Ostatnie dwa tygodnie starego roku, były wyjątkowo spokojne na terenie działania Komisariatu Policji w Dobrzeniu Wielkim. W tym czasie policjanci zanotowali tylko cztery zdarzenia.

Kradzież w Dobrzeniu Wielkim”
W dniu 16 grudnia w Dobrzeniu Wielkim przy ul. Namysłowskiej miała miejsce kradzież w sklepie spożywczym. Kobiety narodowości romskiej wykorzystując nieuwagę właściciela dokonały kradzieży artykułów spożywczych na łączną kwotę 920 złotych.

„W Brzeziu znikło paliwo”
W okresie od 20 do 21 grudnia, w Brzeziu doszło do kradzieży paliwa. Nieznany sprawca po uprzednim zerwaniu zabezpieczeń z korków wlewu paliwa, dokonał kradzieży oleju napędowego z baków samochodów w ilości 220 litrów. Powodując tym samym straty w wysokości 1034 złotych.

„Kradzież w Czarnowąsach”
W dniu 16 grudnia, (zdarzenie zostało zgłoszone dopiero 30 grudnia) doszło do kradzieży w Czarnowąsach. W sklepie "Dino", nieznany sprawca wykorzystując nieuwagę personelu z regałów znajdujących się w ogólnodostępnej części sprzedażowej sklepu, dokonał kradzieży produktów spożywczych. Straty spowodowane kradzieżą wyniosły blisko 800 złotych.

„Zniszczenie mienia w Chróścicach”
W dniu 30 grudnia w Chróścicach doszło do zniszczenia mienia. Nieznany sprawca w godzinach wieczornych rzucił kamieniem w okno, dokonując wybicia podwójnej szyby. Starty poniesione przez właściciela to 500 złotych.

W okresie od 21 do 27 grudnia policjanci Komisariatu Policji w Dobrzeniu Wielkim, odnotowali kilka wykroczeń: Zakłócenie ładu i porządku, dwie kradzieże (do kwoty 460 złotych), oraz jeden wybryk nieobyczajny. Zatrzymano też dwóch nietrzeźwych kierujących pojazdami.

Informacji udzielił komendant KP w Dobrzeniu Wielkim, Bogusław Walkowicz.

Udostępnij:

Skomentuj

O Autorze

Zawsze Pewnie, Zawsze Konkretnie

SZANOWNI PAŃSTWO

Od 25 maja br. w Polsce obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie ich swobodnego przepływu oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO). Na naszym portalu używamy np. plików cookies (stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu Opowiecie.info i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych serwisu Opowiecie.info). Zgodnie z RODO dane osobowe to wszystkie informacje o zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osobie fizycznej (w tym imię i nazwisko, czy adres zamieszkania, adres e-mail, czy adres IP, zapisywane w plikach cookies). Administratorem danych osobowych, pozyskiwanych przez portal informacyjny WWW.OPOWIECIE.INFO jest OPOWIECIE.INFO Joanna Kołodziej, ul. Sokołów 3, 46-081 Dobrzeń Wielki NIP: 7541544353, REGON: 381405173.

Zapewniamy, że wszelkie pozyskiwane dane przez portal informacyjny Opowiecie.info lub przez naszych zaufanych partnerów przetwarzamy tylko w zakresie, na jaki zezwala RODO:
– gdy jest to niezbędne do zawarcia lub wykonania umowy;
– gdy wynika to z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora lub przez stronę trzecią, np. w celu zapewnienia bezpieczeństwa usługi;
– gdy posiadamy dobrowolna zgodę użytkownika.
Odbywać się to będzie zawsze na podstawach prawnych, dopuszczalnych przez RODO.

Dane osobowe będą przetwarzane przez administratora – Blacharstwo Samochodowe Import Export Łukasz Kołodziej z siedzibą w Dobrzeniu Wielkim (zwane dalej Właścicielem), ul. Sokołów 3, 46-081 Dobrzeń Wielki, NIP: 754-13-75-270, REGON: 531127643 mogą zostać przekazane przez administratora zaufanym partnerom, którzy będą mogli je przetwarzać wyłącznie we wskazanym celu i zakresie. Zgodnie z RODO każdy z Państwa kto udzielił lub udzieli nam zgody na przetwarzanie danych osobowych, może ją w każdej chwili wycofać. Przysługuje Państwu także prawo żądania dostępu do nich, ich sprostowania lub usunięcia, prawo do ich przeniesienia, wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania oraz do wniesienia skargi do organu nadzorczego – GIODO.

W związku z pełnieniem obowiązków administratora Państwa danych osobowych stosujemy zabezpieczenia oraz procedury pomagające w bezpiecznym przetwarzaniu danych, miedzy innymi: witryna i wszystkie aplikacje internetowe korzystają z bezpiecznego protokołu zabezpieczonego certyfikatem SSL.

Jeżeli wyrażają Państwo zgodę na przetwarzanie Waszych danych osobowych przez Blacharstwo Samochodowe Import Export Łukasz Kołodziej z siedzibą w Dobrzeniu Wielkim (zwane dalej Właścicielem), ul. Sokołów 3, 46-081 Dobrzeń Wielki, NIP: 754-13-75-270, REGON: 531127643 oraz naszych zaufanych partnerów, co związane jest z korzystaniem z treści na portalu WWW.OPOWIECIE.INFO, w celach marketingowych, analitycznych, w tym na ich przetwarzanie w plikach cookies i podobnych.  Wyrażenie zgody na przetwarzanie danych jest dobrowolne.

Polityka prywatności   Polityka cookies