Koźlika poparli dziś na specjalnie zwołanej konferencji prasowej Ryszard Galla, poseł na sejm i Rafał Bartek, przewodniczący Towarzystwa Społeczno-Kulturalnego Niemców na Śląsku Opolskim.

– Krzysztof Koźlik Jest demokratycznie wyłonionym ze struktur Mniejszość Niemieckiej Kandydatem Komitetu na Burmistrza Ozimka – przedstawiał kandydata Rafał Bartek. – Pod jego kandydaturą podpisało się 1488 mieszkańców gminy.

Krzysztof Koźlik ma 48 lat, urodził się w Ozimku, a przez całe życie mieszka w Krasiejowie. Jest żonaty, ma dwóch synów. Ukonczył studia magisterskie w zakresie ochrony środowiska, oraz studia podyplomowe na Wydziale Zarządzania i Marketingu Uniwersytetu Łódzkiego.

Posiada wieloletnie doświadczenie w pracy samorządowej jako urzędnik Urzędu Gminy i Miasta Ozimek oraz radny Powiatu Opolskiego w dwóch kadencjach, gdzie w latach 2006-2010 pełnił funkcję przewodniczącego komisji gospodarczej, a od 2018 – przewodniczącego komisji rewizyjnej. Od 1998 roku przewodniczący Rady Sołeckiej w Krasiejowie.

Współzałożyciel oraz od 2000 roku prezes Stowarzyszeniu Miłośników Krasiejowa. Członek zarządu Lokalnej Grupy Działania Kraina Dinozaurów, były wiceprzewodniczący Stowarzyszenia Dinopark oraz gminny koordynator programu Odnowa Wsi. W latach 2006-2014 pełnił funkcję członka zarządu klubu sportowego KS Krasiejów, gdzie aktualnie jest członkiem komisji rewizyjnej. Współzałożyciel Uczniowskiego Klubu Sportowego Athletic Ozimek.

– Kandyduję na stanowisko Burmistrza Ozimka, aby zapewnić gminie, z którą jestem związany całe życie, rozwój i stabilizacją, na którą zasługuje –  informuje kandydat.

Najważniejszymi postulatami programowymi Krzysztofa Koźlika są m.in.: poprawa infrastruktury w gminie Ozimek (kompleksowe podejście do remontów dróg), zapobiegnięcie wykluczeniu komunikacyjnemu w gminie, sprzyjanie przedsiębiorstwom inwestującym w gminie, zadbanie o ekologię w gminie Ozimek m.in. poprzez wsparcie programu „czyste powietrze”, gazyfikację gminy czy podniesienie jakości usług komunalnych.

Poseł Ryszard Galla zapewniał: – Krzysztof Koźlik to najlepszy kandydat na Burmistrza Gminy Ozimek. Zaangażowany i całkowicie oddany sprawom mieszkańców gminy. To jego ogromna zaleta, która idzie w parze z wieloletnim doświadczeniem samorządowym. Mieszkańcy Ozimka zasługują by ich gminą zarządzał rozsądny człowiek z wizją rozwoju – przekonywał Galla.

O fotel burmistrza Ozimka zabiegać będą również Mirosław Wieszołek, bezpartyjny 43–letni sołtys Szczedrzyka, członek Rady Miejskiej w Ozimka, Ryszard Jan Gajda bezpartyjny mieszkaniec Antoniowa. Ma 39 lat. Czwartą kandydatka jest Joanna Bachłaj mieszkanka Ozimka, urzędniczka magistratu.

Przedterminowe wybory na burmistrza Ozimka odbędą się 9 lutego 2020.

O Autorze

Dziennikarz, publicysta, dokumentalista (radio, tv, prasa) znany z niekonwencjonalnych nakryć głowy i czerwonych butów. Interesuje się głównie historią, ale w związku z aktualną sytuacją społeczno-polityczną jest to głównie historia wycinanych drzew i betonowanych placów miejskich. Ma już 65 lat, ale jego ojciec dożył 102. Uważa więc, że niejedno jeszcze przed nim.

SZANOWNI PAŃSTWO

Od 25 maja br. w Polsce obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie ich swobodnego przepływu oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO). Na naszym portalu używamy np. plików cookies (stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu Opowiecie.info i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych serwisu Opowiecie.info). Zgodnie z RODO dane osobowe to wszystkie informacje o zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osobie fizycznej (w tym imię i nazwisko, czy adres zamieszkania, adres e-mail, czy adres IP, zapisywane w plikach cookies). Administratorem danych osobowych, pozyskiwanych przez portal informacyjny WWW.OPOWIECIE.INFO jest OPOWIECIE.INFO Joanna Kołodziej, ul. Sokołów 3, 46-081 Dobrzeń Wielki NIP: 7541544353, REGON: 381405173.

Zapewniamy, że wszelkie pozyskiwane dane przez portal informacyjny Opowiecie.info lub przez naszych zaufanych partnerów przetwarzamy tylko w zakresie, na jaki zezwala RODO:
– gdy jest to niezbędne do zawarcia lub wykonania umowy;
– gdy wynika to z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora lub przez stronę trzecią, np. w celu zapewnienia bezpieczeństwa usługi;
– gdy posiadamy dobrowolna zgodę użytkownika.
Odbywać się to będzie zawsze na podstawach prawnych, dopuszczalnych przez RODO.

Dane osobowe będą przetwarzane przez administratora – Blacharstwo Samochodowe Import Export Łukasz Kołodziej z siedzibą w Dobrzeniu Wielkim (zwane dalej Właścicielem), ul. Sokołów 3, 46-081 Dobrzeń Wielki, NIP: 754-13-75-270, REGON: 531127643 mogą zostać przekazane przez administratora zaufanym partnerom, którzy będą mogli je przetwarzać wyłącznie we wskazanym celu i zakresie. Zgodnie z RODO każdy z Państwa kto udzielił lub udzieli nam zgody na przetwarzanie danych osobowych, może ją w każdej chwili wycofać. Przysługuje Państwu także prawo żądania dostępu do nich, ich sprostowania lub usunięcia, prawo do ich przeniesienia, wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania oraz do wniesienia skargi do organu nadzorczego – GIODO.

W związku z pełnieniem obowiązków administratora Państwa danych osobowych stosujemy zabezpieczenia oraz procedury pomagające w bezpiecznym przetwarzaniu danych, miedzy innymi: witryna i wszystkie aplikacje internetowe korzystają z bezpiecznego protokołu zabezpieczonego certyfikatem SSL.